Українці не переймаються проблемами довкілля – опитування

Забруднення навколишнього природного середовища стоїть серед найважливіших проблем українців, свідчать дані дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Більше половини опитаних (53%) вважають військовий конфлікт на Сході України найважливішою проблемою. Більше 45% турбують низький рівень зарплати або пенсії та підвищення тарифів на комунальні послуги. Більше третини вважають важливою проблемою підвищення цін на основні товари, інфляцію. Для чверті опитаних важливими також є хабарництво і корупція у владі, відсутність роботи і безробіття.

За останні два роки підвищилася важливість таких проблем, як низький рівень зарплати/пенсії, підвищення цін на основні товари, а також хабарництво і корупція у центральній владі. Натомість суттєво знизилася важливість такої проблеми як підвищення тарифів на комунальні послуги (з 70% до 45%). Якщо мешканців Заходу відносно більше турбує військовий конфлікт на Донбасі та корупція у центральній владі, то мешканців Півдня і Сходу – низький рівень зарплат і пенсій, ріст цін і тарифів на комунальні послуги.

Не пропустіть:  Держекоінспекція: за рік ситуація навколо Грибовицького сміттєзвалища погіршилася

Проблем, пов’язаних з довкіллям, опитувані не називали серед найбільш пріоритетних.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir