Виконання екологічних обіцянок президента Порошенка

Експерти відмітили відсутність виконання президентом Петром Порошенко передвиборчих обіцянок, пов’язаних з охороною довкілля.

Згідно аналізу Ресурсно-аналітичного центру «Суспільство в довкілля», у президента немає жодної невиконаної екологічної обіцянки, оскільки таких і не було.

Моніторинг екологічної складової передвиборчих програм кандидатів на пост Президента України на позачергових виборах 2014 року був проведений РАЦ «Суспільство і довкілля» три роки тому.

«Велике здивування викликає той факт, що кандидати на пост Президента України, які декларують демократичні принципи та пропагують європейські стандарти, залишають питання довкілля поза увагою, хоча в демократичних країнах питання охорони довкілля традиційно мають пріоритетне значення», – сказано в резюме дослідження.

В аналітичному документі аналізувалися як передвиборчі програми, так і національні дебати кандидатів на пост президента України в 2014 році. Крім цього, кандидатам надсилалися запити з проханням більш детально розкрити свою екологічну політику.

Не пропустіть:  Президент підписав закон про органічне виробництво

Нагадаємо, 31 жовтня Петро Порошенко наклав вето на два екологічних євроінтеграційних законопроекти – “Про оцінку впливу на довкілля” та “Про стратегічну екологічну оцінку”. Законопроект про оцінку впливу на навколишнє середовище був повторно, з врахуванням пропозицій президента, прийнятий у другому читанні народними депутатами України.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir