Стратегія розвитку малого та середнього бізнесу ухвалена з урахуванням екологічних пріоритетів – Семерак

На засіданні Уряду було ухвалено «Стратегію розвитку малого та середнього бізнесу в Україні до 2020 року. Документ враховує всі  застереження, озвучені Мінприроди.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він наголосив, що Стратегія має враховувати європейські екологічні норми і вимоги  щодо різних видів економічної діяльності, які забруднюють довкілля. Зокрема, це стосується суб’єктів малого та великого бізнесу, які нерідко здійснюють найбільше навантаження на навколишнє природне середовище.

«Уряду підтримав мої застереження. Мінприроди доопрацює цей документ. Україна просто зобов’язана ввести екологічні стандарти, європейське екологічне законодавство і «зелені практики» у всі програми розвитку. Це нормальна світова практика», – прокоментував  Семерак.

Він зазначив,  що державна політика  має здійснюватися через екологічну призму.

«Країни Європейського Союзу свого часу теж пройшли ці процеси. Зараз екологізація економік там є домінуючою як і у решті провідних країн світу. Ми маємо підтримку і фінансову, і інституційну від Європейського Союзу, ми продовжимо свій шлях по впровадженню екологічних норм і пріоритетів у всі сектори вітчизняної економіки», – резюмував міністр.

Коментарі facebook

коментар

Не пропустіть:  В Україні до кінця року має запрацювати нова служба замість Держекоінспекції, - Семерак

Post Author: ecoprostir