Остап Єднак: Банкова блокує закон про ОВД

Секретар комітету Верховної Ради з екологічної політики Остап Єднак звинувачує Адміністрацію президента у саботажі законопроекту №2009а, який запроваджує оцінку впливу на довкілля за європейським зразком.

«Починаючи з жовтня 2016 року, з вето Президента, Банкова системно блокує прийняття Верховною Радою Закону про оцінку впливу на довкілля», – написав нардеп.

Єднак зазначив, що таким чином Президент «та його посіпаки» захищають брудний бізнес аби він продовжував корупційні зловживання, фіктивні громадські слухання та «фактично продовжував екоцид українського народу». До такої діяльності депутат відніс свиноферми, птахофабрики, хімічну промисловість та продовження термінів експлуатації атомних енергоблоків.

Сьогодні, 12 квітня, буде повторний розгляд законопроекту в комітету з питань екополітики.

Не пропустіть:  Законодавство у сфері енергозбереження приведено до норм ЄС

Нагадаємо, законопроект 2009а був ветований у жовтні 2016 року. В січні парламент розглянув пропозиції Президента та повернув законопроект на доопрацювання профільному комітету. Там, зі слів Єднака, він фактично заблокований представниками фракції БПП.

“Адміністрація президента усіма силами намагається протащити в цей законопроект свої пропозиції і правки і депутатам прямо кажуть: або він буде прийнятий в такій редакції, або не буде прийнятий взагалі”, – цитує слова Єднака lb.ua.

 

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir