5 із 57 пріоритетних євроінтеграційних законопроектів на 2018-2019 роки стосуються захисту довкілля

До Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2018-2019 роки, презентованої 28 лютого, увійшло три законопроекти у сфері навколишнього природного середовища. Два з них стосуються сфери поводження з відходами. 

Як зазначається у тексті документу, один законопроект вже підготовлений до розгляду у сесійній залі – це проект закону “Про стратегічну екологічну оцінку”, який визначає плани та програми, що підлягають стратегічній екологічній оцінці.

Ще один законопроект потребує доопрацювання – проект закону України “Про внесення змін до Закону України «Про відходи»” (реєстр. № 6602), який імплементує вимоги директив ЄС у сфері поводження з відходами.

Стосовно ще одного пріоритетного євроінтеграційного законопроекту тривають політичні консультації. Це проект закону “Про упаковку та відходи упаковки” (реєстр. № 4028).

До Дорожньої карти також увійшла низка законопроектів, які стосуються екологічної сфери, але пріоритетно віднесені до інших напрямів.

Не пропустіть:  Україна може запровадити аукціони на енергію з відновлювальних джерел - нардеп Кацер-Бучковська

Це проект закону “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції” (сфера сільського господарства та розвитку сільських територій), проект закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо відстеження і маркування генетично модифікованих організмів та обігу, відстеження і маркування харчових продуктів, кормів та/або кормових добавок, ветеринарних препаратів, отриманих з використанням генетично модифікованих організмів” (санітарні та фітосанітарні заходи)

 

Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на 2018-2019 роки сформовано на основі урядового плану заходів з виконання Угоди про асоціацію. До неї увійшло 57 законопроектів, які вже перебувають на різних стадіях опрацювання у Комітетах Верховної Ради України.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir