Новий законопроект пропонує заборонити громадські слухання щодо ОВД на період карантину

Законопроект 3438, зареєстрований сьогодні у Верховній Раді, пропонує внести зміни до процедури з Оцінки впливу на довкілля.

Зміни, ініційовані Комітетом ВРУ з екополітики спільно з Мінекоенерго, передбачають:

  • громадське обговорення планованої діяльності після подання звіту з оцінки впливу на довкілля проводиться виключно у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді);
  • громадські слухання не проводяться та не призначаються на період дії карантину;
  • заплановані громадські слухання, дата проведення яких припадає на період дії карантину, вважаються такими, що не відбулися, і повторно не проводяться.

“Звертаю вашу увагу, що Законом України “Про оцінку впливу на довкілля” не передбачено зупинка або перенесення дати проведення громадських слухань.

Даний факт класифікується як порушення встановленої законодавством процедури здійснення оцінки впливу на довкілля, тому внесені зміни дадуть можливість підприємствам продовжувати планову діяльність без порушення чинного законодавства і із врахуванням ситуації щодо важливості недопущення поширення Covid-19. Думка громадськості буде почута у письмовому вигляді”, – зазначив голова Комітету ВРУ з екополітики Олег Бондаренко.

Не пропустіть:  Кабмін призначив Буславець в.о. міністра енергетики

Відповідно до Постанови КМУ від 11 березня 2020 року №211 з 17 березня 2020 р. на усій території України заборонено проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, що унеможливлює проведення громадських слухань під час проведення процедури оцінки впливу на довкілля.

У той же час, зупинка процедури позбавить суб’єкта господарювання права отримати висновок з оцінки впливу на довкілля і відповідно унеможливить проведення запланованої діяльності.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir