Сортування сміття у Львові зробили обов’язковим

Львів переходить на обов’язкову систему сортування відходів — це вимога для успішної роботи нового сміттєпереробного заводу.

У Львові сортування сміття стає обов’язковим

Місто переходить на обов’язкову систему сортування відходів — це вимога для успішної роботи нового сміттєпереробного заводу, який починають будувати на околиці обласного центру.

Біля будинків з’являться чотири контейнери для сухої та вологої фракції, скла та змішаних відходів. Таке рішення ухвалили депутати міськради, повідомляє Голос України.

Як розповів директор КП «Зелене місто» Вадим Ноздря, окремо збиратимуть вологу органічну фракцію (скошену траву, дрібні гілки, харчові відходи), вторинну сировину (пластик, макулатуру, метал, комбіновану упаковку), скло і змішані відходи. Усе це робиться з метою збільшення кількості ресурсоцінної сировини та зменшення залишкового сміття.

До 1 вересня на майданчиках встановлять необхідні контейнери та урни. Також обладнають майданчики для збору великогабаритного сміття.

Перший в Україні комплекс із сучасною європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів збудують упродовж двох років за кошти кредиту від ЄБРР, безповоротної фіндопомоги від екологічних фондів і внеску міста.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir