Закон про Стратегію екополітики України до 2030 року набере чинності у день президентських виборів

Офіційний текст закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року» опубліковано сьогодні, 30 березня, в парламентській газеті Голос України.

Закон вводиться в дію з 1 січня 2020 року. Одночасно припиниться дія чинної Стратегії екологічної політики України до 2020 року.

Відповідно до закону, Кабмін повинен у шестимісячний строк (до 1 жовтня 2019 року) розробити й затвердити Національний план дій з охорони навколишнього природного середовища.

Протягом цього часу Уряд також повинен підготувати звіт про виконання Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» та подати його до Верховної Ради України.

Не пропустіть:  Екостратегія пройшла перше читання в Раді

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон України про оновлену Екостратегію України до 2030 року 28 березня. Місяцем раніше, 28 лютого, законопроект ухвалив Парламент України.

Оновлена Стратегія екополітики включає 30 чітких індикаторів, які визначатимуть ефективність і рівень виконання прописаних вимог.

Потреба оновити Стратегію екологічної політики України (до 2020 рок) у назріла з підписанням Угоди про асоціацію з ЄС, Паризької угоди й також необхідності змінити підхід до формування екополітики як такої.

Коментарі facebook

коментар

Post Author: ecoprostir